SĂ FACEM CUNOȘTINȚĂ

Pentru că ne dorim să stabilim o legătură de încredere și de prietenie cu elevii noștri, considerăm că una dintre cele mai importante cărămizi pe care se poate crea fundația acestei relații este cunoașterea trecutului și a principiilor ce ne ghidează în această călătorie.

 

Vă invităm să ne cunoaștem mai bine:

 

 

”În ediția de azi, RealNews, prin secțiunea Business Corner, face cunoscută povestea impresionantă a familiei Răcăreanu, din Constanța, care deține una dintre cele mai cunoscute școli de șoferi de la noi din oraș. George Rărăceanu, fondator Școala de șoferi Răcăreanu, a povestit pentru RealNews cum i-a venit ideea să își deschidă propria afacere și, mai ales, cât de greu i-a fost la început.

 

 

 

  1. Când şi cum s-a născut ideea şcolii auto Răcăreanu, care au fost începuturile ei?

 

 

 

Meseria de instructor auto o fac cu aceeași plăcere și pasiune încă din anul 1990. Până acum 10 ani de zile cand m-am decis să deschid propria firma, nici nu îndrăzneam să mă gândesc că aș fi capabil să implementez și să realizez așa ceva.

 

 

Trebuie să vă mărturisesc că înainte de a-mi deschide propria firma, eu împreună cu alți 10 colegi din branșă ne-am asociat și am înființat o școală de șoferi destul de mare la vremea aceea și cu potențial, eu fiind desemnat directorul și administratorul firmei respective. Atunci când te gândești că ai 10 asociați, te gândești că ai și o altă putere financiară și alt potențial de dezvoltare. Condiția ar fi ca toți cei 10, sau măcar majoritatea, să își împărtășească viziunea. Din păcate lucrul acesta nu s-a întâmplat și atunci mi-am dat seama că de fapt acea firmă îmi înfrână visul, anume acela de a face performanță și de a putea oferi un serviciu la strandardele cele mai înalte și din acest motiv am decis să plec.

 

 

Cu toate acestea, pot spune că a fost o experiență de 5 ani de zile care m-a ajutat enorm și de aici am dobândit aptitudini de antreprenor. Asta mi-a dat curaj și de aici s-a născut ideea de a înființa propria firma. La început nu a fost deloc ușor, pentru noi ca și familie. A urmat o perioadă destul de stresantă și dificilă și din punct de vedere financiar. Fiecare ban pe care îl câștigam îl investeam în publicitate. A fost un șoc, la propriu! Eu, instructor cu vechime în branșă și cu foarte multe solicitări (de multe ori eram nevoit să refuz colaborări din cauză că eram prea aglomerat) mă uitam de data aceasta dacă mai sună telefonul, daca ne mai calcă cineva pragul pentru înscrieri. Abia reușeam să avem suficienți clienți cât să îmi plătesc angajații și să plătesc taxele la stat. Toate acestea se întâmplau din cauza unor factori de care la vremea aceea nu aveam habar: primul factor ar fi că, desi numele firmei este de fapt numele familiei pentru toata lumea, tot o firmă nou aparută pe piață eram. Al doilea factor, natalitatea, respectiv scăderea natalității dupa anul 1989, pentru o societate care are cu precădere ca și clientelă tinerii, poate avea un impact semnificativ. Astfel, numărul tinerilor, potențial clienti ai școlii, a scăzut destul de drastic.

 

 

Al treilea factor, cred că și cel mai important, momentul deschiderii a picat în plină criza economică. Vă aduceți aminte de perioada 2008-2012 când economia era la pământ și puterea de cumpărare era mult mai mică.

 

 

 

  1. Care sunt oamenii care au făcut posibil acest vis?

 

 

 

Omenii care au facut posibil acest vis sunt, în primul rând, familia mea care m-a susținut încă de la început. Fiind la început de drum, aveam nevoie de tot suportul pentru a face lucrurile să meargă. Fără ea nu aș fi avut curajul să deschid firma.

 

 

Evident că nu aveam o secretară, nu îmi permiteam una. Toată treaba administrativă o faceam eu împreuna cu soția și copiii mei, care aveau 14 și 15 ani. Ei au fost nevoiți să învețe încă de la vârste fragede legislația rutieră, dar și ideea de business. Soția este cea care m-a încurajat de fiecare dată și nu a încetat niciodată să creadă în mine. Ea este cea care a trecut la o vârstă onorabilă printr-un întreg proces de reconversie profesională pentru susținerea acestui vis al nostru.

 

 

De asemenea, sora mea, Roșca Maria, care este un contabil de excepție și mereu la zi cu ultimele noutăți în domeniu, care m-a îndrumat și călăuzit în tot acest drum anevoios, este unul din pilonii de rezistență pe baza cărora Școala de șoferi RACĂREANU își are fundația. Mă simt obligat să vă spun că lângă mine am avut încă de la început numai oameni deosebiți, serioși, care și-au dorit cu adevărat să muncească și să facă performanță. Unul dintre ei este și astăzi alături de mine, este vorba de domnul instructor Pavel Valentin, iar cel de-al doilea, din păcate, nu mai este printre noi, Datcu Florin. Acum, echipa este mult mai numeroasă, alcătuită numai din profesioniști în domeniu, oameni performanți, serioși, în care am încredere 100%.

 

 

 

  1. Ce face ca Școala auto Răcăreanu să fie diferită de altele, ce vă individualizează pe piaţă?

 

 

 

Această întrebare mi-am pus-o și eu încă de la inceput: „ce vom face diferit față de celelalte școli de șoferi?“ Chiar dacă am avut promoții dintre cele mai atractive – de la reduceri substanțiale, până la pregătire completă în mod gratuit – am învățat repede faptul că lumea este așa de reticentă la nou și la ofertele „prea bune ca să fie adevărate“, încât promoțiile nu mă vor ajuta prea mult. În fond, toată lumea cunoaște pe cineva care cunoaște un „instructor bun“. Așa se face că, deși eu aveam astfel de promoții, lumea care venea să se înscrie poate că nici nu știa de existența lor. Ei mă căutau pe mine, nu școala de șoferi. Atuul nostru este de fapt altul: transparența și dorința noastră de a pregati oamenii pentru viața de șofer, nu pentru un examen unde, după ce l-ai promovat, ștergi informația cu buretele. Ceea ce mă bucură foarte tare este că elevii noștri înțeleg riscurile la care sunt expuși, responsabilitatea pe care o au în momentul în care se urcă la volan și din acest motiv tratează cu seriozitate toată pregatirea și țin cont de îndrumările pe care noi le facem.

 

 

 

  1. Care este feedback-ul pe care l-aţi primit, de-a lungul anilor, de la oamenii pe care i-aţi pregătit?

 

 

 

Feedback-ul este unul pozitiv, asta ne face să mergem mai departe, și modalitățile de manifestare ale recunoștinței sunt dintre cele mai diverse: de la salutările zilnice în trafic și până la vederi trimise din destinații turistice prin care au ajuns cu mașina. Cu toate acestea, cred că cel mai important feedback pentru mine este atunci când persoana care este mulțumită de serviciile mele mă recomandă și cunoscuților. Asta pentru noi înseamnă încă o confirmare a efortului și a muncii noastre și a faptului că aceasta ne acordă un vot de încredere până la urmă. Eu, având o vechime foarte mare în branșă, ajung acum să primesc pe copiii elevilor pregătiți acum mult timp în urmă, lucru care mă onorează.

 

 

 

  1. Unde vă pot găsi oamenii şi care este procedura prin care se pot înscrie?

 

 

 

Pe cei ce doresc să încheie o colaborare cu noi îi invit să intre pe site-ul nostru: www.scoala-soferi-racareanu.ro și acolo pot găsi toate detaliile de care au nevoie. Procedura de înscriere este destul de simplă și rapidă. Tot acolo găsesc și numerele de telefon la care pot suna pentru cazuri particulare sau orice alte neclarități. De asemenea, avem și o pagină de facebook, Racareanu SRL, unde venim mereu cu informații noi, interesante pentru conducătorii auto și nu numai.

 

 

 

  1. Ce îți trebuie pentru a fi un bun conducător auto?

 

 

 

Educație. Petrecând aproape toată ziua în trafic și văzând atât de multe evenimente plăcute și neplăcute, pot să spun că nu rapiditatea cu care schimbi vitezele sau viteza cu care pleci de la semafor contează, ci educația. Capacitatea conducătorului auto de a ierta pe cel mai stângaci și mai puțin priceput ca el, capacitatea de a previziona și preîntâmpina situațiile de natură periculoasă din trafic, conducerea în mod responsabil, conduita preventivă în general, asta în acceptiunea mea înseamna să fii un șofer complet.

 

 

 

  1. Există un secret pentru a lua permisul din prima?

 

 

 

 

Este prea mult spus secret. Este vorba doar de foarte multă muncă și exercitiu.

 

 

 

Cel puțin la noi în oraș, legislația în domeniu nu mai corespunde cerințelor actuale de trafic. Aglomerație în oraș este tot timpul, nu doar în sezonul estival. Atunci, ca să poți face față condițiilor traficului trebuie să fii foarte bine pregătit. Mentalitatea de a merge la examen „să își încerce norocul“ sau „să vadă cum e“ este complet eronată. Asta nu face decât să ocupe locul unui candidat pregătit. Tocmai din acest motiv există un numar foarte mare de candidați la examen și un procentaj foarte slab de promovabilitate la primul examen.

 

 

Tot din acest motiv se mărește și perioada de așteptare la examene și pregătirea elevilor îngreunată din cauză că fac foarte mare pauză de conducere. Mai nou, circulă zvonul că nu vrea examinatorul să îți dea „din prima“ examenul. Ori, asta este doar o scuză a celor care nu vor să își recunoască lacunele. Tot serviciul de examinări începând de la doamnele de la ghișee și până la domnii examinatori sunt foarte amabili și foarte corecți. Acum examenul este monitorizat audio-video și nu mai exista loc de interpretări. Pe scurt, totul depinde de timpul și energia pe care o investește elevul în pregătire.”

 

 

Mulțumiri echipei REALNEWS!

 

Te-ar mai putea interesa:
PROBA PRACTICA!
De la programare până la permis! Termenul de așteptare la proba practică este un termen fluctuant!!! În medie, candidații așteaptă aproximativ 40-50 de zile de la promovarea probei teoretice pentru a susține proba practică. 1. Programarea la proba practică se va face de către...
PROBA TEORETICĂ!
Felicitări!!! Sunt convins că nu a fost ușor, dar nici greu! Dacă legislația permite începerea pregătirii în vederea obținerii permisului de conducere de cat. B cu 3 (trei) luni înainte de împlinirea vârstei de 18 (optsprezece) ani, examenul la proba teoretică poate...
Măsuri de siguranță - COVID-19
       În contextul evoluțiilor înregistrate începând cu ianuarie 2020 în legătură cu infecția cu noul coronavirus COVID-19, școala de șoferi RĂCĂREANU a adoptat o serie de măsuri menite să asigure un cadru sigur împotriva noilor...
"
PROMOȚIA IERNII

DACĂ EȘTI ELEV SAU STUDENT VINO PÂNĂ ÎN LUNA MARTIE SI BENEFICIEZI DE REDUCERE DE 200 LEI.

Modificari si setari importante online

In Uniunea Europeana s-a modificat legea privind datele personale ale utilizatorilor online si dorim sa va informam. Dureaza doar cateva clipe si este pentru siguranta dvs pe internet. Va rugam sa consultati link-urile de mai jos.

Puteti afla:

Cum ne asiguram ca sunt protejate datele tale.

Cum utilizeaza site-ul nostru datele dumneavoastra personale.

Noile modificari la: Termeni si conditii, Politica de confidentialitate si Politica de cookie-uri.