PROBA PRACTICA!

De la programare până la permis!

Termenul de așteptare la proba practică este un termen fluctuant!!!

În medie, candidații așteaptă aproximativ 40-50 de zile de la promovarea probei teoretice pentru a susține proba practică.

1. Programarea la proba practică se va face de către fiecare candidat, pe loc, după promovarea probei teoretice, prin aplicația pusă la dispoziția acestuia de către Serviciul Public Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.R.P.C.I.V. Constanța)

2. Timpul afectat programării la proba practică este de 5 minute. Depășirea termenului va duce la excluderea candidatului din aplicație!!!

3. Datele de examen vor fi comunicate candidatului de către instructor după ridicarea dosarului de la sediul școlii. Candidatul se va programa numai după consultarea cu instructorul (în caz contrar, școala nu se obligă să asigure autovehiculul la examen).

4. Pe cale de excepție, școala poate face, la cerere, programări pentru proba practică. Candidatul care solicită programarea trebuie să se asigure că are termen de valabilitate al cazierului și buletinului pentru cel puțin 3 (trei) luni de la data solicitării. În caz contrar, programarea se va face exclusiv la ghișeul S.R.P.C.I.V. Constanța

5. În cazul în care candidatul s-a răzgândit cu privire la data examenului și dorește anularea primei programări și obținerea unei noi zile de examen la proba practică, se poate adresa ghișeelor S.R.P.C.I.V Constanața (cu buletinul în original și dosar) în următorul interval orar:

- Marți: 14:00 - 16:00

- Miercuri: 14:00 - 16:00

- Joi: 14:00 - 16:00

6. În situația în care candidatul a picat prima probă practică, conform reglementărilor în vigoare, acesta se poate înscrie pentru susținerea unei noi probe practice numai după efectuarea a 6 (șase) ore de pregătire practică suplimentară. În urma efectuării pregătirii suplimentare, școala de șoferi va elibera candidatului adeverința în baza căreia acesta se poate reprograma. Noua programare se va face în același program prevăzut la punctul 5 (cinci) și doar în baza buletinului (original), dosarului și adeverinței de 6 (șase) ore de conducere!

 

7. Aceste precizări vă sunt puse la dispoziție de către Serviciul Public Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor în momentul în care promovați examenul la proba teoretică.

  • Timpul minim de conducere este de 25 de minute;
  • Greșelile se penalizează cu punctajul prevăzut în anexa de examen (un exemplar al anexei vă este înmânat la finalul probei). Pentru a fi declarat ADMIS trebuie să acumulați cel mult 20 de puncte de penalizare. Exemplu de greșeli frecvente.

- oprirea motorului - 5 puncte;

- nesemnalizarea/ semnalizarea greșită în cazurile prevăzute de lege - 6 puncte;

- neasigurarea la schimbarea benzilor/ depășire/ punerea în mișcare - 9 puncte;

- intervenția examinatorului pentru evitarea unui pericol iminent - 21 puncte;

  • Este obligatoriu să efectuați cel puțin două manevre speciale (mers înapoi, parcare laterală, întoarcere);
  • Trebuie să conduceți în deplină siguranță, atât pentru dvs., cât și pentru ceilalți participanți la trafic, astfel încât să nu fie nevoie de intervenția examinatorului asupra volanului sau pedalei de frână pentru evitarea unui accident de circulație. Când este cazul, reduceți viteza din timp și nu opriți brusc! Examinatorul nu intervine dacă dvs. procedați corect. Maniera de conducere trebuie să determine atât examinatorul, cât și martorul asistent, să se simtă în siguranță. De regulă, candidații nu percep la timp starea de pericol și reacționează mult prea târziu. (la fel se întâmplă și în cazul producerii accidentelor de circulație).
  • Desfășurarea probei și acordarea calificativului sunt determinate exclusiv de nivelul dvs. real de îndemânare și implicit modul în care manevrați autovehiculul în condiții normale de trafic, fără ajutor din partea altei persoane.
  • Dacă pe parcursul probei aveți orice nelămuriri privind traseul pe care urmează să îl parcurgeți sau manevrele pe care trebuie să le efectuați, puteți să adresați întrebări examinatorului.
  • Când sunteți declarat ADMIS, permisul de conducere vă este livrat la domiciliu prin serviciile poștale, de regulă în 5-7 zile lucrătoare. NU SE ELIBEREAZĂ DOVADĂ!

ATENȚIE!!!

În cazul în care ați luat la cunoștință de comiterea unor fapte de corupție, aveți obligația să informați instituțiile abilitate!!!

 

 

Pentru mai multe detalii nu ezitați să ne contactați!

SUCCES!!!
 

Te-ar mai putea interesa:
PROBA PRACTICA!
De la programare până la permis! Termenul de așteptare la proba practică este un termen fluctuant!!! În medie, candidații așteaptă aproximativ 40-50 de zile de la promovarea probei teoretice pentru a susține proba practică. 1. Programarea la proba practică se va face de către...
PROBA TEORETICĂ!
Felicitări!!! Sunt convins că nu a fost ușor, dar nici greu! Dacă legislația permite începerea pregătirii în vederea obținerii permisului de conducere de cat. B cu 3 (trei) luni înainte de împlinirea vârstei de 18 (optsprezece) ani, examenul la proba teoretică poate...
Măsuri de siguranță - COVID-19
       În contextul evoluțiilor înregistrate începând cu ianuarie 2020 în legătură cu infecția cu noul coronavirus COVID-19, școala de șoferi RĂCĂREANU a adoptat o serie de măsuri menite să asigure un cadru sigur împotriva noilor...
"
PROMOȚIA IERNII

DACĂ EȘTI ELEV SAU STUDENT VINO PÂNĂ ÎN LUNA MARTIE SI BENEFICIEZI DE REDUCERE DE 200 LEI.

Modificari si setari importante online

In Uniunea Europeana s-a modificat legea privind datele personale ale utilizatorilor online si dorim sa va informam. Dureaza doar cateva clipe si este pentru siguranta dvs pe internet. Va rugam sa consultati link-urile de mai jos.

Puteti afla:

Cum ne asiguram ca sunt protejate datele tale.

Cum utilizeaza site-ul nostru datele dumneavoastra personale.

Noile modificari la: Termeni si conditii, Politica de confidentialitate si Politica de cookie-uri.