Măsuri de siguranță - COVID-19

       În contextul evoluțiilor înregistrate începând cu ianuarie 2020 în legătură cu infecția cu noul coronavirus COVID-19, școala de șoferi RĂCĂREANU a adoptat o serie de măsuri menite să asigure un cadru sigur împotriva noilor amenințări:

 

I. Pentru înscrieri

 

       În ceea ce privește programul pentru înscrieri, acesta va fi dedicat strict zilelor de marți și joi.

 

       Prezența la sediul școlii se va face doar în baza unei programări telefonice. Persoana trebuie să fie dotată cu mască de protecție facială și cu pix propriu.

 

       Programările se vor face apelând la numărul de telefon 0760316074.

 

       Prezența la sediul școlii se va face neîsoțit, cu scopul de a evita aglomerările de persoane. Sunt exceptate de la această regulă minorii care vor fi însoțiți în mod obligatoriu de un părinte/tutore;

 

       Timpul rezervat fiecărei înscrieri va fi de 40 de minute în vederea respectării procedurii privind dezinfecția, testarea temperaturii, precum și a celorlalte măsuri de protecție.

 

II. Pentru activitatea propriu-zisă de pregătire teoretică și practică:

 

       În ceea ce privește activitatea propriu-zisă, aceasta se va relua treptat, în funcție de instrucțiunile oferite de instituțiile publice abilitate din domeniu.

 

       Prima etapă – reînceperea activității de pregătire practică (1. Cu prioritate pentru cursanții care se află aproape de împlinirea termenului limită de pregătire, termen limită pentru care încă nu există derogări speciale; 2. Cu prioritate pentru cursanții care au fost programați la proba practică dar care din cauza instituirii stării de urgență nu au mai putut susține proba)

 

       În vederea desfășurării acțivității de pregătire practică vor fi respectate, cu strictețe, următoarele măsuri de protecție în vederea răspândirii coronavirusului:

 

  • Utilizarea măștilor de protecție facială– atât pentru cursanți cât și pentru instructori;
  • Dezinfectarea interiorului autovehiculelor folosite la desfășurarea pregătirii practice, înainte de începerea fiecărei lecții.
  • Evitarea prezentării la locul de întâlnire al cursanților cu însoțitori (prieteni, rude, susținători). Accesul în autovehicul va fi permis doar cursantului.

 

       Etapa a doua – reluarea activității de pregătire teoretică la aproximativ o săptămână, în funcție de instrucțiunile oferite de instituțiile publice abilitate din domeniu. Seriile de elevi vor fi programate în ordinea programărilor anterioare.

 

       În vederea desfășurării acțivității de pregătire teoretică vor fi respectate, cu strictețe, următoarele măsuri de protecție în vederea răspândirii coronavirusului:

 

  • Utilizarea măștilor de protecție facială– atât pentru cursanți cât și pentru profesor;
  • Respectarea regulilor de distanțare socială în spațiile închise
  • Evitarea prezentării la locul de întâlnire al cursanților cu însoțitori (prieteni, rude, susținători). Accesul în sala va fi permis doar cursantului.
  • Dezinfectarea și aerisirea sălilor de curs la începutul și sfărșitul cursurilor.

 

III. Pentru examene

Conform informațiilor oferite de SRPCÎV Constanța, începând de mâine, 19.05.2020., activitatea de programare a candidaților la proba practică (traseu) se reia și se va desfășura în funcție de evoluția situației epidemiologice. Pentru siguranța candidaților și a examinatorilor, a fost stabilit un set de măsuri, după cum urmează:

 

-programarea candidaților va fi făcută exclusiv de reprezentanții școlilor de șoferi, fără a se prezenta candidații la sediul SRPCIV;


-programarea la examen se va face în două intervale orare (8.30 și 13.00);

- la locul de plecare vor avea acces doar candidații (fără însoțitori) și instructorii auto, respectându-se regulile de distanțare socială;

- examinatorul, candidatul și martorul vor purta echipamente mască de protecție pe toată durata probei practice, numărul maxim permis de persoane într-un autovehicul fiind trei;


- școlile de șoferi vor asigura igienizarea autovehiculelor, iar pentru ocupanți va fi pus la dispoziție un recipient cu dezinfectant;

 

 


Programarea candidaților la proba practică se va desfășura în funcție de numărul de locuri disponibile, astfel:


·        în perioada 19.05 – 29.05 se va desfășura exclusiv activitatea de reprogramare a candidaților care au fost anterior programați în perioada 17.03 – 29.05. În acest sens, este necesar ca un reprezentant al școlii să aducă dosarele tuturor candidaților care se află în această situație, în perioada menționată;


·         începând cu data de 02.06 se va relua și activitatea de programare la proba practică a tuturor candidaților care îndeplinesc condițiile legale pentru susținerea examinării. Programarea se va face prin e-mail, după procedura stabilită anterior, pe baza listelor trimise școlilor de șoferi. 


Programarea la proba teoretică se poate face direct de către cursant (urmărind tutorialul de pe site-ul nostru) sau puteți lua legătura cu instructorul/reprezentantul școlii.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa:
PROBA PRACTICA!
De la programare până la permis! Termenul de așteptare la proba practică este un termen fluctuant!!! În medie, candidații așteaptă aproximativ 40-50 de zile de la promovarea probei teoretice pentru a susține proba practică. 1. Programarea la proba practică se va face de către...
PROBA TEORETICĂ!
Felicitări!!! Sunt convins că nu a fost ușor, dar nici greu! Dacă legislația permite începerea pregătirii în vederea obținerii permisului de conducere de cat. B cu 3 (trei) luni înainte de împlinirea vârstei de 18 (optsprezece) ani, examenul la proba teoretică poate...
Măsuri de siguranță - COVID-19
       În contextul evoluțiilor înregistrate începând cu ianuarie 2020 în legătură cu infecția cu noul coronavirus COVID-19, școala de șoferi RĂCĂREANU a adoptat o serie de măsuri menite să asigure un cadru sigur împotriva noilor...
"
PROMOȚIA IERNII

DACĂ EȘTI ELEV SAU STUDENT VINO PÂNĂ ÎN LUNA MARTIE SI BENEFICIEZI DE REDUCERE DE 200 LEI.

Modificari si setari importante online

In Uniunea Europeana s-a modificat legea privind datele personale ale utilizatorilor online si dorim sa va informam. Dureaza doar cateva clipe si este pentru siguranta dvs pe internet. Va rugam sa consultati link-urile de mai jos.

Puteti afla:

Cum ne asiguram ca sunt protejate datele tale.

Cum utilizeaza site-ul nostru datele dumneavoastra personale.

Noile modificari la: Termeni si conditii, Politica de confidentialitate si Politica de cookie-uri.